Tähtihetkiä ruoan parissa viettää

Mikkelin tähtien taustalla

Ajatus Mikkelin tähtien jakamisesta syntyi kuuluisan Michelin-oppaan innoittamana. Alunperin opas oli tarkoitettu tavallisille renkaiden kuluttajille, rekkakuskeille ja kauppamatkustajille, jotka nälkäisinä etsivät tien varrelta taukopaikkoja. Nyt oppaaseen pääseminen vaatii huippukokkaamisen taidon lisäksi vuosien työn, tietyn tyyppisen ruokatarjonnan ja hienojen illastajien tason saavuttamisen. Asiakkaalta tähtiravintola taas vaatii pöytävarauksen ja katetta kortilla.

Vaikka hieno illastaminen onkin yksi ruoankulutuksen muoto, nälkiä on monenlaisia ja ruokataukoja voi pitää kaikenlaisissa paikoissa. Mikkelin tähdet -blogissa kerrotaan kaiken tasoisista ruokakokemuksista ja annetaan tähtiä rehelliselle hyvän makuiselle ruoalle. Myös paikkojen yleiseen viihtyvyyteen, sisustukseen ja siisteyteen sekä etenkin palveluun kiinnitetään huomiota. Arviot ovat subjektiivisia ja rehellisiä, niistä ei kannata loukkaantua vaan paloitella ne siisteiksi siivuiksi ja miettiä voisiko edes jonkun siivun nielaista.

Blogin kirjoittaja on maailmaa kiertänyt Etelä-Savon alkuperäisasukas, jota on aina hemmoteltu hyvällä ruoalla. Hän ei osaa käyttää kaikkia näkemiään äyriäisten avaamiseen tarkoitettuja välineitä, osterit eivät uppoa edes akvavitin avulla, mutta  hän tietää miltä maistuu kunnon ruisleipä ja erottaa käsintehdyn karjalanpiirakan koneella muotoillusta. Hänellä on myös yllättävän hyvä käsitys klassisen ruoanlaiton saloista.

Ilmaisia lounaita ei ole, joten blogin kirjoittaja maksaa itse ruokansa ja yrittää käyttää kännykkäkameraa  näkymättömästi. Mainostilaa blogissa on vapaana, joten yhteistyötarjouksia otetaan vastaan osoitteessa leijonansilma (at) gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?